Bezová medovina plná vůní 0,5l - limitovaná edice

Kód: M115
265 Kč
Vyprodáno
Položka byla vyprodána…
  • Bez přidaného cukru a lihu.
  • Vyráběná za studena.
  • Bez konzervačních látek, barviv a příchutí.
  • Pouze z kvalitního českého lipového medu, pomalu kvašená.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Chuť je velmi vyvážená, uzemněná a plná dojmů. Když budete medovinu ochutnávat, postupně vám odhalí všechny vrstvy své chuti a vůně. Intenzita bezových tónů se bude s časem lehce zesilovat. Nakonec se propracujete hlouběji a možná objevíte i dozvuky bezové kůry. Nepřeháníme, když říkáme, že každý doušek nabídne jiný zážitek.

Černý bez je úžasná rostlinka, která má v lidovém léčitelství velkou tradici. My jsme jeho voňavé květy přidali do medoviny, která se díky nim může pyšnit opravdu jedinečnými chuťovými vlastnostmi a aroma.

Medovina nám nejvíce zachutnala při pokojové teplotě, která dá nejlépe vyniknout všem jejím kvalitám. Mírným zahřátím se více rozvine krásná vůně, ale chuť není tak barvitá. Vychlazená medovina zase nevoní tak výrazně, ale je velmi osvěžující.

Ochutnejte a přeneste se s námi do teplého letního večera, který voní po dobrodružství, kvetoucích bezinkách a nových zážitcích.

Medovina je jen z poctivých surovin, s láskou připravovaná. Při procesu kvašení i zrání teplota nápoje nikdy nepřekročí 40 °C, aby si med zachoval všechny své úžasné látky. Taková medovina zkrátka chutná nejlépe a má chuť takovou, jakou má skutečná medovina mít. Není tolik sladká, jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte u našich medovin s přidaným lihem, jsou kvašené opravdu jen přirozenou cestou, náš alkohol je poctivý :))

Proč tento výrobek:

 Když medovina vykvasí, její chuť se začne měnit a rozvíjet, proto ji necháváme minimálně rok a půl zrát. Podobně jako víno potřebuje svůj čas a my jí ho dopřáváme. Odměnou je nám vždy plná, neošizená a velmi výjimečná chuť.

Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.

Naše tipy:

  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • A nebo přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.

Složení:

voda, med, květy černého bezu

Objem: 

500 ml

Země původu: 

Česká republika

Obsah alkoholu: 

min. 11,6 %

Doplňkové parametry

Kategorie: Medoviny
Hmotnost: 0.95 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: