Medovina z akátového medu - 0,2l - placatice

Kód: M121
106 Kč –7 %
medovina akatova 0 2l placatka
106 Kč –7 % 99 Kč
Skladem (3 ks)
  • Placatice medoviny z akátového medu.
  • Bez přidaného cukru a lihu.
  • Vyráběná za studena.
  • Bez konzervačních látek, barviv a příchutí.
  • Pouze z vody a kvalitního českého medu, dlouho kvašená.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Voňavá medovina z poctivých surovin, s láskou připravovaná. Při procesu kvašení i zrání teplota nápoje nikdy nepřekročí 40 °C, aby si med zachoval všechny své úžasné látky. Taková medovina zkrátka chutná nejlépe! Akátová medovina má krásnou světlou, někdy až průhlednou barvu, má přirozeně sladkou chuť, ovšem ne tolik sladkou, jako medoviny doslazované, které jsou bohužel ty, které se k nám z řetězců či stánků dostávají nejčastěji. Tahle zrála opravdu dlouho. Stejně se nesetkáte u našich medovin s přidaným lihem, jsou kvašené opravdu jen přirozenou cestou, náš alkohol je poctivý :))

Proč tento výrobek:

Akátová medovina je jedna z nejprodávanějších jednodruhových medovin. Má velmi jemnou sladkou chuť a je vyrobena pouze z kvalitního akátového meduKdyž medovina vykvasí, její chuť se začne měnit a rozvíjet, proto ji necháváme minimálně rok a půl zrát. Podobně jako víno potřebuje svůj čas a my jí ho dopřáváme. Odměnou je nám vždy plná, neošizená a velmi výjimečná chuť.

Každá šarže je chuťově malinko jiná, projevuje se na ní totiž chuť samotného medu, ze kterého je vyrobena. Všechny jsou ale poctivé, vyráběné za studena a pouze z přírodních produktů.

Medoviny kvasíme při teplotě 22 až 25 stupňů, nebo některé při nižší teplotě kolem 9 stupňů. Kvašení při nižší teplotě trvá přibližně o měsíc déle, ale v medovině po něm zůstane zachována spousta aromatických látek a vůně i chuť nápoje je pak mnohem bohatší. Proces kvašení při nižší teplotě je náročnější, proto jím neprochází každá šarže, věnujeme se mu zejména u akátové a lipové medoviny. Vykvašené medové víno samozřejmě nemá ještě dokonalou chuť, proto je třeba ho nechat minimálně rok a půl zrát.

Naše tipy:

  • Tradičně si ji můžete nalít za pokojové teploty, krásně vás zahřeje.
  • Pokud udeří opravdu tvrdé mrazy, ohřejte ji na max. 50 stupňů a podávejte v hrnečku či kalíšku příjemně teplou. Ale pozor, nevyvařujte.
  • V létě vás naopak může velmi osvěžit. Buď nechte lahev v lednici a podávejte ochlazenou, případně s ledem, nebo...
  • A nebo přelijte požadované množství medoviny do plastové lahve a dejte ji do mrazáku. Voda obsažená v medovině zmrzne, ale alkohol zůstane tekutý. Vznikne tedy nápoj konzistence ledové tříště, který bude obsahovat ledové kousky a zachová si výjimečnou medovinovou chuť. Při horkých letních dnech úžasně osvěží.

Složení:

Voda, akátový med

Hmotnost: 

200 ml

Země původu: 

Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: Medoviny
Hmotnost: 0.36 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení