Novozélandský květový med MANUKA MGO™ 100+

Kód: MB116 MB115 Zvolte variantu
1 110 Kč od 590 Kč - –10 % až –10 %
MANUKA100
1 110 Kč od 590 Kč - –10 % až –10 % 590 Kč 990 Kč od 590 Kč
Na externím skladu Skladem (3 ks) Zvolte variantu
Varianta
  • Med výlučně z Nového Zélandu.
  • Jediné místo výskytu vzácných keřů Manuka.
  • Med obsahuje účinnou látku methylglyoxal překračující 100 mg/kg.
  • Jeden z nejúčinnějších přírodních prostředků boje s bakteriemi.
  • Vědecky prokázané antivirové a antimykotické vlastnosti.
  • Vhodný po léčbě antibiotiky pro obnovení střevní mikroflóry. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

MGO® je zkratka pro methylglyoxal - přirozenou látku, kterou vědci uznávají jako unikátní složku Manuka medů. manuka medy se právě pro svůj vysoký obsah této látky liší od všech ostatních medů na trhu. Med v této variantě obsahuje účinnou složku methylglyoxal v množství překračující 100 mg/kg.

V potravinách se vyskytuje v tomto množství:

Manuka medy: 30-800 mg/kg, jiné medy 0-10, v ostatních potravinách 0-50. 

tabulka-test

Proč tento výrobek:

Manuka je unikátní typ medu, odlišný od ostatních medů dostupných na trhu díky svým antibakteriálním vlastnostem, za což vděčí právě své účinné složce MGO. Jeho antibakteriální vlastnosti jsou způsobeny obsahem peroxidu vodíkukterý se v běžném medu rozštěpí a med tak přijde o tuto cennou vlastnost. Právě díky MGO obsaženém v Manuka medu tyto vlastnosti v medu zůstávají i po vymizení peroxidu. Antibakteriální množství je oficiálně uznáváno od množství 100 mg+.

WHO vnímá jako stále se zvyšující odolnost vůči antibiotikům jako celosvětovou hrozbu, a právě Manuka med může být účinnou pomocí. Podle laboratorních výzkumů dokáže Manuka med eliminovat až 60 různých bakterií včetně e-coli nebo salmonely. Manuka med je dokonce účinný proti některým superbakteriím, proti kterým nefungují ani samotná antibiotika (mezi ně patří například Zlatý stafylokok, Pseudomonas aeruginosa nebo Helicobacter).  

Pro určení kvality medu Manuka stanovili novozélandští vědci tzv. UMF rating, neboli Unique Manuka Factor, který určuje míru MGO v medu, podle toho pak výrobci, kteří splňují přísné normy, mohou obdržet certifikáty. Čím vyšší UMF, tím stoupají i antibakteriální vlastnosti medu. 

83+ mg / kg 5+ Výborný doplněk výživy
263+ mg / kg 10+ Užitečný pro udržení zdraví
514+ mg / kg 15+ Dobré antibakteriální vlastnosti
829+ mg / kg 20+ Výjimečné antibakteriální vlastnosti

Zdroj: WHAT IS UMF, MGO, AND KFACTOR? Everything You Need To Know About Different Manuka Honey Grading Systems

 manukanapoj

Účinky medu Manuka z hlediska onemocnění způsobených bakteriemi:

  • bolest v krku – Streptococcus mutans
  • žaludeční vředy – H. pylori
  • infekce horních dýchacích cest (časté u lidí s cystickou fibrózou) – Burkholderia spp., Pseudomonas aeruginosa
  • průjem způsobený bakteriální infekcí – Clostridium difficile

V souvislosti s Manuka medem se díky jeho antibakteriálním, protizánětlivým a antimikrobiálním vlastnostem hovoří o přírodní léčbě akné, má totiž prokazatelně příznivé účinky při léčbě ran a drobných poranění. Med lze aplikovat na zevně na ložisko a nechat zaschnout, případně do pokožky vmasírovat a opláchnout, možné je i použít jako masku. Na tento typ léčby doporučujeme med s vyšším MGO.  
MaryAnn De Pietro - How to use Manuka honey for acne – https://www.medicalnewstoday.com/articles/321963

Na závěr jedno upozornění. Může se objevovat i falešný Manuka med. Například ze statistik z roku 2014 vyplývá, že se celosvětově prodalo kolem 10.000 tun tohoto medu, avšak na Novém Zélandu se vyrobilo "pouze" 1700 tun...

Použití:

Nejlépe se jeho účinné látky vstřebávají při konzumaci 2-3 lžiček ráno lačno, případně 1 lžička 2-3 krát denně 30 minut před jídlem. Je možné použít jako přísadu do jídel a nápojů.

Složení:

Novozélandský med Manuka 100 MGO

Hmotnost:

250 g

Země původu:

Nový Zéland

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Manukový med z Nového Zélandu vyrábí včely sbírajíc nektar z křovin manuka. Jedná se o vzácný a jedinečný med, který je každoročně vyráběn jen po několik týdnu, kdy keř manuka rozkvete.

Med Manuka je předmětem rozsáhlých vědeckých výzkumů týkajících se jeho pozoruhodných vlastností. Jeho antibakteriální, antivirotické a antimykotické vlastnosti  jej odlišují od ostatních medů a činí ho tak po celém světě vysoce ceněným. Výroba medu Manuka vyžaduje zvláštní péči a rozsáhlé zkušenosti. Bylo prokázáno, že methylglyoxal (MGO) je přirozeně se vyskytující sloučenina, díky které je med Manuka tak výjimečný.

Více se dočtete na našem blogu: https://www.bzukot.cz/rubriky/blog/